Vi har forbedret brukeropplevelsen din med en mobiltilpasset versjon av nettbutikken.

http://geotop.no

Din handlevogn: 0 varer.

Megalodon - utdødd kjempehai

Art.nr. meg4


Vår pris NOK 2100


Produktbilder
MEGALODON

Med lengder på opptil 18-20 meter og en estimert maksimalvekt på over 50-60 tonn, er Megalodon den største kjente rovdyret i jordens historie. Den moderne Spermhvalen er lengre, men sannsynligvis ikke så tung som Megalodon. For å sammenligne denne størrelsen maksimerer de største moderne hvithaiene rundt 7 meter og 3 ½ tonn. Dette gjør Megalodon nesten 3 ganger så lang og 20 ganger tyngre enn dagens hvithai.

Fordi haiskjeletter er laget av brusk som ikke fossiliseres lett, har forskere bare tennene å bruke når de estimerer størrelsen på denne haien. De fleste tennene er innenfor 12-15 cm.

I motsetning til det som er populært å tro, viser fossilmateriale at Megalodon IKKE er nært i slekt til dagens hvithai. Megalodon ble først beskrevet basert på fossile tenner i 1843, og ble den satt i samme slekt som hvithaien, Carcharodon. Begge arter hadde store taggete tenner. Men endringer i hai-taksonomien og nye fossile funn viser at denne antagelsen ikke var riktig, og det ble opprettet en ny Carcharocles-slekt for Megalodon.

Denne gigantiske haien krevde en stor mengde mat, og det har blitt anslått at en voksen Megalodon kanskje har måttet konsumere over et tonn mat per dag. Fossile bevis peker på at Megalodon spiste på hvaler og andre store marine pattedyr som sjøkuer og sjøløver.

Mange fossile hvalbein har blitt funnet med tydelige tegn på store bittmerker som er laget av tenner som passer Megalodon, samt at tenner er blitt funnet liggende ved siden av hvalrester. Ingen dyr har hatt et kraftigere bitt enn denne haien og den er ansett som det største og mest kraftfulle rovdyret i virveldyrenes historie.

Carcharocles megalodon

 

Ditt tips er nå sendt til kim@steinhaug.com
Vi behandler din henvendelse, vennligst vent...
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Tips en venn - Fyll ut feltene under å klikk "Send tips"
Ditt navn

Din epost
Venns navn

Venns epost
Kommentar
Prisvisning


 

Følg oss på

 
 

 

 

 

  Easy Webshop er utviklet av Systemweb.no. | Informasjonskapsler | Retningslinjer for personvern | Mobilutgave